30/10/18

Район „Централен“ с малък празник за животните и техните приятелиКметът на „Централен“ Георги Стаменов и директорът на Регионален природонаучен музей - Пловдив д-р Огнян Тодоров наградиха всички участници в конкурса „За животните с любов“.
Конкурсът на тема „За животните с любов“, който се проведе под егидата на районния кмет Георги Стаменов в рамките на „Месеца на животните и хората, които ги обичат“ успешно приключи в район „Централен“. Краят му беше отбелязан със събитие във фоайето на Регионалния природонаучен музей – Пловдив, където организаторите подредиха изложба от над 60 детски рисунки. Награди за победителите и грамоти за всички участници връчиха кметът на „Централен“ Георги Стаменов, д-р Огнян Тодоров, директор на Регионалния природонаучен музей - Пловдив, Йорданка Цонева - експерт от дирекция "Екология и управление на отпадъците" - Община Пловдив, г-жа Деница Чингарова - заместник кмет на район "Централен" и експерти от администрацията. Пособия за рисуване, пъзели, игри, тематични тениски и календари осигуриха дирекция "Екология и управление на отпадъците" и администрацията. Организаторите благодарят на ветеринарен лекар д-р Петя Коева, която предостави за най-малките аксесоари за техните домашни любимци.
Над 60 бяха участниците в конкурса за рисунка и фотография на животни, направени от деца с краен срок за участие 4.10.2018г. Сред участниците бяха и жители на Община Варна и Община Царево. „Провеждаме конкурса за първи път, но интересът от децата е голям. Няма как да не благодарим на учители и родители за инициативността и мотивацията,“ – коментира водещата и главен организатор старши експерт от район „Централен“ Димитринка Илиева.
В категория рисунка победителите са:
1-во място: „Котешки свят“ с автор Вая Каукова, 6г. от ДГ „Зора“, гр. Пловдив, школа по рисуване „Жирафче“.
2-ро място: „Жирафче“ с автор Пресияна Чолакова, ДГ "Майчина грижа".
3-то място: „Обичам котетата“ с автор Паолина Тодорова, ДГ „Мирослава“.
В категория фотография на домашен любимец отличените участници са: 1.до 3. клас:
1-во място: "На разходка", автор: Рафаил Вулджев, 6 г, ДГ "Майчина грижа", гр. Пловдив.
2-ро място: автор: Роси Стоянова, 9 год., гр. Пловдив.
3-то място: "И аз съм жадна", автор: Кристина Маркова, ОУ 'Райна Княгиня", 3 клас, 8 год., гр. Пловдив.
4.до 6. клас
1-во място: "Кучето Джеси", автор: Илияна Илиева, 5 клас, СУ "Н. Й. Вапцаров", гр. Царево
2-ро място: автор: Аделина Димова, 5 клас, СУ "Н. Вапцаров" - гр. Царево
3-то място: котката-сфинкс, автор: Калина Кирова, 5 клас, СУ "Н. Вапцаров" – гр. Царево