Детска кухня „Детски рай“ отваря нов пункт за раздаване на храна

Детска кухня „Детски рай“ отваря нов пункт за раздаване на храна

Детска кухня „Детски рай“ отваря нов пункт за раздаване на храна за деца от 0 до 3 години. Той ще заработи в сградата на ДГ „Зора“ на ул. „Никола Ковачев“№7 в квартал „Триъгълника“ от 2-ри октомври. Родителите могат да запишат децата си и да закупят купони в ДК „Детски рай“ на ул. „Генерал Данаил Николаев“ №83 на 27 и 28 септември от 11 до 12,30 часа.

При записването е необходимо да носят акт за раждане на детето и медицинска бележка от личния му лекар. Цената на купона остава 1 лев за трите ястия – супа, основно и десерт.

Храната ще бъде индивидуално опакована в биоразградими опаковки, които са със сертификат за качество.

Новоразкритият пункт на детската кухня е четвъртият, който отваря врати на територията на район „Централен“. През последните години ръководството на администрацията насочи внимание и ресурси към подобряване на качеството на храната за най-малките жители. Към настоящия момент детските кухни в района предлагат топла, питателна, близка до домашната храна, която отговаря на най-високите стандарти за качество.

Със съдействието на ректора на УХТ – Пловдив проф. Пламен Моллов и преподавателите доц. Кремена Ниховска и доц. Румен Михов, е актуализирана системата за осигуряване на безопасно производство на хранителни продукти в детските заведения /НАССР/ в район „Централен“.