Доброволци от Shell България залесиха площад „Съединение“ в Пловдив

Доброволци от Shell България залесиха площад „Съединение“ в Пловдив
На снимката: служители от търговската мрежа и офиса на Shell България.

Служители от Shell България, съвместно с район „Централен“, се включиха в залесителна акция на площад „Съединение“ в града. Инициативата се реализира по повод скорошното увеличаване на мрежата от обекти на компанията в региона на Пловдив. В нея се включиха 40 доброволци на Shell, които засадиха общо 50 нови дръвчета – кипарис лейланди голдън райдър и 2 липи. Дървесните видове допълват визията на един от централните градски площади в Пловдив.

Залесяването е част от корпоративната социална отговорност на мултинационалната компания и ангажимента й към опазване на околната среда. Дръвчетата и местата им за засаждане бяха подбрани съвместно с общинското предприятие „Паркове и градини“ и еколозите на район „Централен“.

Shell България изказва благодарност към Община Пловдив, район Централен, за съдействието и изразява своята признателност към ентусиазираните служители, които превърнаха идеята в реалност и бяха основния двигател за нейната реализация. От компанията се надяват, че инициативата ще вдъхнови и други представители на бизнеса и обществото да се включат в облагородяването на градските пространства в България.

През последните 30 години Shell България успешно и последователно въвежда и налага у нас утвърдените международни стандарти на Групата и работи активно за подобряване на местната среда. Глобалният ангажимент на Shell е да се превърне в енергиен бизнес с нулеви въглеродни емисии до 2050 г. и настоящата кампания е една от малките стъпки, които Shell България предприема по пътя си към тази амбициозна цел.