Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха нов паркинг

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев днес откриха нов паркинг в междублоковото пространство на ул. „Добри Войников“, заключено между блоковете на ул. „Тодор Влайков“ №2 и №4 и ул. „Родопи“ №73-77.

„Над 1500 места за паркиране са направени в район „Централен“ от началото на мандата. Това е поредната инвестиция с цел изграждане на по-модерна инфраструктура. Изпълняваме поетите по време на изборите ангажименти и продължаваме да работим за благоустрояването на кварталите“, заяви при откриването Здравко Димитров. Той благодари на районната администрация и на ОП „Градини и паркове“ за добре свършената работа и затова, че градът е зелен и чист.

Паркингът е на площ от 920 кв. м. и разполага с 33 паркоместа, 3 от които са за хора с увреждания. Преасфалтирана е и част от ул. „Тодор Влайков“ до кръстовището й с ул. „Славянска“. Монтирано е ново ЛЕД осветление, което помага за предотвратяване на зачестилите напоследък вандалски прояви.

Предстои обновяването на зелената площ в съседство и изграждането на детска площадка там. Ще бъдат поставени нови пейки, а старите съоръжения за игра – демонтирани. Преди реализирането на проекта, междублоковото пространство бе изключително занемарено.

„Преди три години тук имаше гаражи, които премахнахме. При дъждовно време теренът се наводняваше и хората газиха в кал. Поех ангажимент към живеещите да облагородим зоната и да решим проблема с паркирането. В момента паркингът функционира и е пълен с автомобили. Предвижда се частична подмяна на тротоарните настилки и обновяване на зелената площ. Там ще се сложат нови пейки и ще бъде оформен кът за отдих, което ще естетизира цялото пространство. Ще се построи и нова детска площадка, която ще осигури място за игра на децата в квартала и ще повиши качеството на живот“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

Той допълни, че стойността на обекта е 90 000 лв. и благодари на кмета Здравко Димитров и Община Пловдив за подкрепата.

Кметът на Пловдив, кметът на район „Централен“ и директорът на ОП „Градини и паркове“ засадиха 4 чинара до паркинга, за да покажат, че освен за инфраструктурата, грижи се полагат и за зелената система на града.