На последната сесия: Единодушно гласуваха разширението на филиала на ОУ „Алеко Константинов“!

Единодушно гласуваха разширението на филиала на ОУ „Алеко Константинов“

На днешната, последна за този мандат сесия, Общинският съвет даде зелена светлина на предложението на администрацията на район „Централен“ за проектиране на нов корпус на филиала на ОУ „Алеко Константинов“ на ул. „Алеко Константинов“ №11. То бе гласувано единодушно от местния парламент с 38 гласа „за“, 0 – „против“ и 0 – „въздържали се“.

В момента във филиала учат учениците от 1-ви до 3-ти клас, а след разширението на сградата, в нея ще се обучават и тези от 4-ти клас. Така възпитаниците от началния курс ще са на едно място, а в основния корпус на ул. „Божидар Здравков“ №3А ще останат прогимназиалните класове.

През следващите седмици ще се изготви цялата документация, с която ще се кандидатства през ноември по програмите за финансиране на МОН“, съобщи и. д. кмет на район „Централен“ Гергана Златкова.

В новата двуетажна сграда, която ще бъде построена в двора на училището, на мястото на досегашната работилница, ще бъдат изградени две съблекални, физкултурен салон и санитарни възли. Предвиден е и салон за събития, а стаите за обучение ще са на втория етаж.

Идеята за разделянето на двата етапа – начален и прогимназиален, ще даде възможност да се реализират много иновативни проекти, заложени в управленската концепция. Предвидени са нововъведения като училище за родители, класни стаи на открито, класове-наставници, както и дни за адаптация на бъдещите първокласници и петокласници“, посочи директорът на училището Марияна Найденова.