Нов аквариум радва децата в ДГ „Каменица“

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, зам. – кметът Фиданка Кацарева и директорът на Природонаучния музей в Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров бяха официални гости на тържеството под надслов „С грижа и любов за природата“ в детска градина „Каменица“ на ул. „Лъджене“.

Те разгледаха и еднометровия аквариум с десетки разноцветни рибки, изграден със средства от проект, спечелен от детското заведение по ПУДООС. В специални шкафове от двете му страни са поставени 2 и 3D модели на различни видове морски обитатели в реални размери, образователни карти и табла.

Малчуганите от 4-та група на детското заведение поздравиха гостите с песничка и танц за рибките, а после им показаха изложбата с експонати, сътворени от тях от природни материали, по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците /20-28 ноември 2021 г./

Кметът на район „Централен“ поздрави децата за прекрасното изпълнение и пожела Коледа да им донесе мечтаните от тях подаръци.

За любознателните природолюбители и бъдещи първокласници, той подари на директора на ДГ „Каменица“ Илиана Христова „Българска популярна енциклопедия“, в която са събрани над 30 000 интересни статии от различни сфери на науката.