Почетоха 183-та годишнина от рождението на Васил Левски

Почетоха 183-та годишнина от рождението на Васил Левски

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя днес в Пловдив беше почетена 183-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. Слово произнесе Рада Банялиева, историк, директор на Музея на авиацията – Крумово. Водещ на честването бе актрисата от Драматичен театър Пловдив – Мария Генчева.

В церемонията по традиция участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

На честването присъстваха бригаден генерал Димитър Петров – командир на авиобаза Граф Игнатиево, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, заместник областния управител инж.Димитър Керин, заместник-председателят на Общински съвет Пловдив Димчо Петров, заместник-кметове на райони, общински съветници, Общественият посредник към Община Пловдив Борислав Стаматов, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.