Поставят контейнери за строителни отпадъци на 3 места в район „Централен“

Поставят контейнери за строителни отпадъци на 3 места в район „Централен“

Контейнери за строителни отпадъци тип „Лодка“ ще бъдат поставени на 3 места в район „Централен“ – на ул. „Христо Станчев“ срещу №13 /до Стоматологичния факултет/, на кръстовището на улиците „Киев“ и „Мали Богдан“ и на ул. „Стойчо Мошанов“ срещу №34. Затова се разбраха на среща кметът Георги Стаменов, директорът на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев, заместникът му Николай Георгиев и заместник-директорите на ОП „Градини и паркове“ Георги Николаев и Николай Чунчуков.

В съдовете, които ще са на обозначените места от вторник до четвъртък, гражданите ще могат да изхвърлят единствено и само строителни отпадъци. От ОП „Чистота“ предупреждават, че ако контейнерите се използват от жителите недобросъвестно и не по предназначение, ще бъдат премахнати.

„Целта на поставянето на контейнерите е да се предотврати безразборното изхвърляне на строителни отпадъци в зелените площи и в съдовете за битови отпадъци, както и да се улеснят гражданите при извършването на дребни жилищни ремонти. По този начин ще бъде опазена околната среда и зелената система от замърсяване, а пловдивчани ще бъдат мотивирани да изхвърлят разделно боклука си в контейнерите със специално предназначение“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.