Роман за разтърсващо убийство в самотен и изолиран град събра десетки в Дома на младоженците

Роман за разтърсващо убийство в самотен и изолиран град събра десетки в Дома на младоженците

Съвременната пловдивска писателка Десислава Грамадникова събра десетки почитатели на заплетените и увлекателните истории на премиера на най-новия й роман „Нито в понеделник, нито по-нататък“. Домакин  на представянето беше Дома на младоженците, а специални гости на авторката бяха издателите й Пламен Тотев и Светлана Янчева и редакторът й поетесата Маргарита Петкова.

В отдалечен и изолиран от света град, хората са приели съдбата си на самотници. Но привидно спокойният им живот е разтърсен от убийството на един от тримата най-стари членове на общността. Изведнъж всички са обхванати от страх, а по-късно и от вина. Постепенно се разкриват тайни, които променят изцяло светогледа на героите и всеки се опитва да оцелее в новосъздадената ситуация. И колкото повече искат да знаят, толкова повече затъват в собствените си страхове. А дали си задават точните въпроси?

С тази анотация романът „Нито в понеделник, нито по-нататък“ обещава на своите читатели интересно преживяване по своите 250 страници.

 За авторката:

Десислава Грамадникова е носител и на няколко литературни награди. Нейн разказ е одобрен в издание на проекта „Спирка за разкази“, организиран от сдружение „Кашалот“. В инициативата „Коледа в писмо“ писмото ѝ е избрано за финалист. Разказът „Песен за отвъд” печели втора награда в шести национален литературен конкурс за разказ „Атанас Липчев 2020“. Друг разказ е избран за отпечатване в сборника „Рисунки в жълто” като финалист в едноименния конкурс на издателство „Библиотека България”. Нейна творба е отличена с първо място от читателите в Национален конкурс за къс разказ „Мостове“ и намери място в сборникът „Само ако знаех…“.

Член е на Асоциацията на младите български писатели. Създава школа за творческо писане за ученици „Запетая“ и издава детско списание за литература със същото име.

Авторката има издаден сборник с разкази – „Събирачът на думи“, както и детска поредица от четири книжки със заглавие „Доброел Годрик Юлис“. Романът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата, а негов редактор е поетесата Маргарита Петкова.