С модно дефиле и изложба децата от ДГ „Чучулига“ отбелязаха Световния ден на рециклирането

С модна фиеста и изложба децата от ДГ „Чучулига“ отбелязаха Световния ден на рециклирането 18 март. Предметите от експозицията са изработени от малчуганите в час по изобразително изкуство, а костюмите са дело на родителите.

С помощта на въображението и креативността участниците претвориха пластмасовите и хартиени отпадъци в интересни експонати, както и в костюми на феи, принцеси, вълшебници и супергерои.

Децата от всички групи, които с огромно удоволствие демонстрираха своите уникални костюми, научиха, че трябва да бъдат разумни и отговорни, да събират отпадъците разделно и да пазят природата чиста.

Световният ден на рециклирането е инициатива, която включва училища, фирми и организации, които демонстрират различни начини да рециклират ежедневни отпадъци. Участниците са символично наречени „Герои на рециклирането”( #RecyclingHeroes), каквато е темата на събитието и през 2021 г.

Global Recycling Day се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да се популяризират историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.