Служители на район „Централен“ поднесоха венец пред паметника на Люсиен Шевалас

Служители на район „Централен“ поднесоха венец пред паметника на Люсиен Шевалас

Служители на район „Централен“ поднесоха венец пред паметника на Люсиен Шевалас в Цар-Симеоновата градина по повод 182 г. от рождението му.

Припомняме, че за трета поредна година район „Централен“ – община Пловдив организира конкурс „Люсиен Шевалас“ за реализиран проект с принос към екологията и опазване на зелената система.

Той бе възроден през 2020 г. по инициатива на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов по повод 180 г. от рождението на швейцарско-българския ландшафтен архитект, в знак на почит към живота и делото му.

Призът ще се връчва в две категории – за фирми/автори на реализиран проект за паркоустройство в Пловдив, и за граждани, които по своя инициатива са облагородили зелените площи около домовете си. Проектите трябва да са осъществени през последните 5 години. Награждаването ще се състои в навечерието на годишнината от кончината на Люсиен Шевалас – 21.10. 2022 г. пред паметника му в Цар-Симеоновата градина.

Всички участници в конкурса ще получат грамоти и награди.

Ето и условията на конкурса:

  • Всеки кандидат може да заяви участие с една благоустроена територия.
  • Необходими са до 5 (пет) броя снимки, точeн адрес/ местонахождение на зеленото пространство/градинката. Фотосите трябва да показват степента на завършеност на обекта и актуалното му състояние.
  • Идеята за благоустрояване да бъде естетично и екологично издържана.
  • Проектът да е поддържан и устойчив, както и да е реализиран с използване на многогодишна растителност.
  • Материалите за участие да се изпратят на електронната поща на район „Централен“ centralen@plovdiv.bg или да бъдат входирани в деловодството на администрацията в срок до 14.10.2022 г. включително.
  • Кандидатите да посочат лице за контакт и телефон за връзка при необходимост.