Георги Стаменов и зам.-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев откриха официално чудесния крайречен парк на бул. „Марица– юг“

Откриха крайречен парк на бул. Марица– юг

Това е изключителен проект. С тези думи кметът на район „Централен„ Георги Стаменов пристъпи към официалната церемония по рязане на лента на някои от най-емблематичните обекти, ремонтирани по ОП „Региони в растеж“ на обща стойност близо 22 000 000 лева.

Зоната е заключена между булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Източен“, „Шести Септември“ и „Цар Борис Трети Обединител“. Крайречната зона на бул. „Марица“ – юг в участъка от Водната палата до магазин Била, както и самият булевард е изграден почти напълно наново. Алеята пък от тъмно, запуснато и дори страшно място сега е прекрасен линеен парк с редица удобства и придобивки – ново лед осветление, велоалея, кучешка площадка, фитнес на открито, стени за катерене, голяма детска площадка, удобни пейки, подсилени парапети, дори и съоръжения за сядане тип копчета.

Има библиотека на открито, в която всеки пловдивчанин може да остави или вземе книга; камерна сцена, която за съжаление далеч преди официалното откриване бе атакувана от вандали на няколко пъти. По тази причина има и монтирани камери за видеонаблюдение –   една е насочена точно към сцената, друга следи библиотеката и третата е за парковата зона с фитнеса, поясни Стаменов. Видеонаблюдение вече има и в подлезите на Водната палата, на Чифте баня, на бул. „Санкт Петербург“ и на тунел „Северен“ между Капана и Стария град

Проектът ще бъде надграден, увери и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Вторият етап ще обхване останалите неремонтирани улици и пространства от първия проект във вече споменатата централна зона.

Стойността му ще е за около 9 000 000 лева, очакванията са до месец, месец и половина да бъде обявен.