Грамоти за учителите от училищата и детските градини в „Централен“

Грамоти за учителите от училищата и детските градини в „Централен“

Специални грамоти получиха номинираните на 24 май учители от район „Централен“. Те бяха наградени от кмета Георги Стаменов на традиционното тържество за края на годината в районното кметство.

„Във вашите ръце е бъдещето на децата ни и ви благодаря, че с такава любов ги възпитавате и им давате знания“. С тези думи Стаменов се обърна към педагозите и припомни, че тази година в общинските отличия за 24 май три директорки от „Централен“ получиха почетни значки на град Пловдив. Това са Антоанета Златанска, Анета Найденчовска и Валентина Стоенчева. Петима са младите учители от района, които получиха от община Пловдив парична награда, а от районното кметство отличиха всичките десет номинирани. За един от номинираните – 28-годишният преподавател по физическо възпитание и спорт в ОУ „Душо Хаджидеков“ Васил Димитров, директорът Грозденка Николова сподели: „Той обединява децата така, както само със спорт може да се постигне такова общуване между децата“.

Тази година от район „Централен“ от детските градини и общинските и държавните училища бяха номинирани общо 25 педагози, 10 от които в категория „млади учители“. В категорията за директори участваха 5-ма.

На тържеството за съвместната и ползотворна работа през годината получиха грамоти още и читалищата „Димитър Благоев“, „Алеко Константинов“, „П. Р. Славейков“, „Иван Вазов“ и „Христо Г. Данов“.