Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откри фестивала „С деца на тепе“

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откри образователния фестивал „С деца на тепе” на алеята на хълм Бунарджика.

„Пожелавам на всички деца много усмивки, радост, щастливи игри, а на учениците желая успешна нова учебна година! На добър път на фестивала „С деца на тепе“ – вярвам, че след като той вече е част от културния календар на Пловдив, ще се превърне в традиция“, заяви Георги Стаменов.

Малки и големи се насладиха на богата музикално-артистична програма, която включваше народни танци, детското куклено представление на ДКТ-Пловдив „Чук и Пук”, импро театър за деца, изпълнения на китара от деца, корейски танци, флашмоб, тик-ток танци, зумба и още много забавления.

Работилници „Рециклиране“ и „Открий ме в джунглата“, настолни игри, импро работилница и актьорски уъркшоп, обучения по метода сугестопедия, лекции по темата „По-малко екран за децата“, крафт занимания и как да учим английски чрез игра, детски работилници, насочени към опазване на природата и връзката ни с нея, открита тренировка по Да Дао, творчески работилници за изучаване на българския фолклор, чисти игри, оказване на първа помощ за деца, бяха само част от заниманията предлагани от 45-те изложители в рамките на фестивала.

Служители на полицията и пожарната пък демонстрираха на малчуганите професионалните си умения. Това е трето издание на събитието, което се връща след 3-годишна пауза и за първи път е част от Културния календар на Община Пловдив.