Кметът на район „Централен“ откри благотворителен базар в ДГ „Малкият принц“

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и Мисис България 2022 Мани Вартан дадоха символичен старт на традиционния благотворителен коледен базар "Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце", който всяка година се провежда на прага на Рождество Христово в ДГ „Малкият Принц“. И тримата избраха да купят ръчно изработени сладки и бонбони с името на детското заведение. „Нека духът на добротата, който струи от този благотворителен базар, да продължава през цялата следваща година. Каузата, която подкрепяме е важна не само за семейството на Кармен, но и за цялото ни общество“. С тези думи кметът на район „Централен“ се обърна към директора на детската градина Анелия Божанова, учителите, родителите и посетителите на благотворителното събитие и пожела на всички весели празници. На базара, който продължава 2 дни, има изобилие от домашно приготвени сладки – джинджифилови човечета, коледни курабийки, бонбони, мъфини, шоколадови гирлянди, картички, свещи и коледни украшения, изработени от талантливите деца от детското заведение. Средствата от него ще отидат за подкрепа на 15-годишната Кармен Стойчева от Пловдив, родена с диагнозата „акушерска пареза“ и с прекъснати нерви, контролиращи движенията на дясната й ръка. Въпреки проведената активна рехабилитация, резултати няма и тя се нуждае от лечение. Надежда дават от болница в Турция, където ще се извърши присаждането на засегнатите нерви. Сумата, необходима за операцията е 30 000 евро и е непосилна за семейството. Това е четвърта поредна година, в която деца, родители и педагози от ДГ „Малкият принц“ се обединяват за провеждането на коледен базар с благотворителна кауза.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и Мисис България 2022 Мани Вартан дадоха символичен старт на традиционния благотворителен коледен базар „Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце“, който всяка година се провежда на прага на Рождество Христово в ДГ „Малкият Принц“. И тримата избраха да купят ръчно изработени сладки и бонбони с името на детското заведение.

„Нека  духът на добротата, който струи от този благотворителен базар, да продължава през цялата следваща година. Каузата, която подкрепяме е важна не само за семейството на Кармен, но и за цялото ни общество“. С тези думи кметът на район „Централен“ се обърна към директора на детската градина Анелия Божанова, учителите, родителите и посетителите на благотворителното събитие и пожела на всички весели празници.

На базара, който продължава 2 дни, има изобилие от домашно приготвени сладки – джинджифилови човечета, коледни курабийки, бонбони,  мъфини, шоколадови гирлянди, картички, свещи и коледни украшения, изработени от талантливите деца от детското заведение.

Средствата от него ще отидат за подкрепа на 15-годишната Кармен Стойчева от Пловдив, родена с диагнозата „акушерска пареза“ и с прекъснати нерви, контролиращи движенията на дясната й ръка. Въпреки  проведената  активна  рехабилитация, резултати няма и тя се нуждае от лечение. Надежда дават от болница в Турция, където ще се  извърши присаждането на засегнатите нерви. Сумата, необходима за операцията е 30 000 евро и е непосилна за семейството.

Това е четвърта поредна година, в която деца, родители и педагози от ДГ „Малкият принц“ се обединяват за провеждането на коледен базар с благотворителна кауза