Нова площадка за игра радва децата от ДГ „Радост“ в район „Централен“

Нова площадка за игра радва децата от ДГ „Радост“ в район „Централен“

С нова детска площадка се сдобиха децата от група „Слънчице“ в ДГ „Радост“. Тя бе открита от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кмета Фиданка Кацарева и директора на детската градина Милена Богданова.

Лентата на новата придобивка прерязаха малчуганите от 4-та група, следвайки указанията на районния кмет. Площадката разполага с комбинирано детско съоръжение, което включва пързалка, катерушка и мини стена за катерене. Положена е и нова ударопоглъщаща каучукова настилка.

Най-приятната изненада за кмета и заместника му бяха собственоръчно нарисуваните картички, които децата им подариха.

„Радвам се, че имате приятна, сигурна и безопасна среда за игра, в която се надявам да натрупате много щастливи спомени“, обърна се към малчуганите Георги Стаменов.

Това е четвъртата и последна площадка, която е напълно реновирана за последните 2 години в детската градина. И четирите са изградени с подкрепата на община Пловдив по подпрограмата „Проектиране и изграждане на нови детски площадки и/или ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“, част от Общинската образователна програма 2020 – 2022 г.

ДГ „Радост“ кандидатства за обновяване на стаите, коридорите и фоайетата по проект „Обичам моето училище“ на Фондация LIGHTSOURCE.