Откриха алея на името на Милчо Левиев на Сахат тепе

https://iztochen-plovdiv.bg/obyavi/obyavlenie-262-7-9-2023/

С официална церемония беше открита алея на името на световноизвестния музикант Милчо Левиев. Тя започва от края на ул. „Божидар Здравков“ и продължава до шадравана на Сахат тепе. Специално за събитието от район „Централен“  монтираха и информационни табели с кратка история за живота и делото на композитора.

Идеята за алеята е на музата и спътница на Левиев певицата Вики Аламизиду. Именуването беше подкрепено от Общински съвет Пловдив 2023 година. „Не познавам друг човек, който толкова да обичаше родния си град, както Милчо. Всеки ден говореше за него и за Панчо Владигеров. Всяка година заедно с десетките му приятели ще правим по нещо ново, за да го помним за поколенията“, каза по време на събитието Вики Алмазиду.

„Сигурен съм, че с тази малка стъпка допринасяме за голямата ни задача да съхраняваме културата и културното ни наследство за поколенията. Няма по-добра инвестиция за бъдещето“, каза кметът Георги Стаменов  и допълни, че трябва всички заедно да опазваме и забележителностите в града, които са част от лицето на града.

Събитието беше уважено и от зам.-кмета по културата Пламен Панов, който припомни, че обществото дължи уважение на големите си творци и на Милчо Левиев като човекът, прославил Пловдив чак до САЩ.