Откриха обновената първа градска градина в България

Откриха обновената първа градска градина в България

Тридневни празнични събития отбелязаха откриването на парка в стария център на Пловдив на ул. „Христо Г. Данов“

С богата програма, концерти на Пловдивската опера и Биг Бенд Пловдив беше официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив.

Начало на церемонията по откриването даде кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който цитира в приветствието си един от най-обичаните кметове на Пловдив Божидар Здравков: „Градът ни изглежда чист и европейски и нека окото на пловдивчани привикне с тази красота и го направи претенциозно за всяка нередност. Скъпи съграждани мога само да добавя: Нека възпитаваме децата си с усет за красивото и пазим съграденото, за да го има за поколенията. Да ние честита Градската градина на Пловдив.“

В откриването се включиха още заместник-кметовете на общината, общински съветници и представители на различни институции. Първата вечер завърши с празничен концерт на Държавна опера –Пловдив светлинна мапинг инсталация, дело на визуалния артист Петко Танчев.

Празничната програма през уикенда събра стотици пловдивчани и техните семейства, които се насладиха на концертите на Биг Бенд Пловдив, формация Hot Club de Plovdiv и трибют с песните на Тодор Колев.

Четири двойки сключиха граждански брак в обновената градина. Съпътстващо събитие беше изложбата „Квартал 178. Старият център на Пловдив“, която ще остане на централната алея до края на май.