Откриване на обновената зала „Тропик“ със специални гости

На 31.05.2021 (понеделник) от 11:00 ще бъде официалното откриване на обновената зала „Тропик“ с живи тропически пеперуди, която беше затворена за посетители повече от половин година. Датата на откриването е избрана по повод Деня на детето – 1 юни. Дългата пауза бе предизвикана от противоепидемичните мерки, ограничаващи достъпа на посетители до музея, както и от оттеглянето на Великобритания от ЕС, което възпрепятства международния транспорт и бизнес отношенията с фермите в Обединеното кралство. Директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров използва подходящата възможност, за да предприеме освежаващ ремонт на залата и сега посетителите ще се радват на още по-приветлива атмосфера докато около тях прелитат красиви тропически пеперуди.

Специални гости на откриването ще бъдат заместник-кметът „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и учениците от I „а“ клас от СУ „Цар Симеон Велики“ с класен ръководител М. Петрова, които ще получат индивидуална беседа в експозицията на музея и ще бъдат първите и ексклузивни гости на залата, за да се насладят на новия ѝ облик. Тази чест им оказва кметът Георги Стаменов в знак на благодарност за ръчно изработената картичка за Великденските празници, постъпила в общината преди месец.на обновената зала „Тропик“ с живи тропически пеперуди

Припомняме, че зала „Тропик“ работи всеки ден и приема посетители на всеки 30 минути, като първото посещение за деня е в 9:00, а последното е в 16:30. Цената на билета за възрастни е 4,00 лв., за студенти и ученици – 3,00 лв., а за деца до 7 години – 1 лв.