Район „Централен“ кани всички деца на весел празник на Бунарджика

Район „Централен” кани всички деца и родители в парк Бунарджик на 31 май 2023 година от 16,00 часа на детски празник „Приключения в парка“.

От Двореца на децата в град Русе са подготвили истински научни приключения – четири паралелни занимания за малчуганите от 4 до 12 години – малки изследователи, неуморни откриватели, творци и експериментатори.

В кът на научните експерименти децата ще направят 4 лесни и интересни научни опита, в кът на електричеството – ще изградят електрическа верига и ще разберат какво е това „ток“, в творческо ателие – с талант и въображение ще сътворят малки предмети от бързо съхнеща глина, които ще си запазят, като спомен от събитието и в кът на човешкото тяло – чрез интерактивни карти и тениски ще имат възможност да опознаят органите си и да научат много любопитни факти за човешкото тяло.

Спортен клуб по ориентиране – Пловдив предизвиква приключенския дух на малчуганите, за да открият пътя си във весел лабиринт и истински маршрут по алеите на парка, въоръжени само с карта и спортен хъс.

Забавни кътове и ателиета предлагат приятни творчески занимания и очакват детското внимание и любопитство. В 17 часа започва концерт на деца от детски градини и училища в район „Централен“, предстоят и още много весели изненади.