С празничен концерт учениците от ОУ „Княз Александър I“ отбелязаха 3-ти март

С празничен концерт учениците от ОУ „Княз Александър I“ отбелязаха 3-ти март

С празничен концерт учениците от ОУ „Княз Александър I“ отбелязаха Националния празник на България 3-ти март.

На събитието в Актовата зала на училището присъстваха началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева, секретарят Емил Саралийски, главен експерт „Образование“ Димитринка Илиева, директорите на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Емил Начев и на ОУ „Княз Александър I“ Иванка Василева.

Старт на празника дадоха първокласниците с хорова декламация на стихотворението „Аз съм българче“.  По-големите ученици се включиха с изпълнението на песните „Хубава си моя горо“ и „Моята слънчева България“, а второкласниците поставиха силен и завладяващ финал със стихове за Левски и песен, посветена на 3-ти март.

„Стихотворенията и песните, които чухме, са едни от най-хубавите български произведения. Благодаря за ценностите и патриотичното възпитание, които давате на учениците“, обърна се към учителския екип Антоанета Пакова.

„Деца, благодаря Ви за прекрасния концерт, пълен с дух на патриотизъм и любов към Отечеството. Това, което днес направихте, ме кара да се гордея, че съм българин“,  подчерта кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и пожела на учениците много здраве и усмивки.

По случай Националния празник на България той подари на началника на РУО-Пловдив и на директорите на двете училища българския трибагреник.