Сърце за капачки бе монтирано в центъра на Пловдив

Представители на Родителски Кооператив “Лунички от Звездички”, със съдействието на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, монтираха метално сърце за капачки на бул. „Васил Априлов“ №106, зад спирката на ресторант „Стадиона“.

Благотворителната инициатива, в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“, е на 4 семейства, които са се обединили в родителски кооператив, за да се грижат за децата си на възраст от 2 до 4 години. Апартаментът, който те са наели за малчуганите, е в блока, където е поставено сърцето.

„Идеята се зароди спонтанно по време на разговор. Оказа се, че всяка от четирите фамилии събира капачки и няма пункт, в който да ги предава. От дума на дума решихме, че мястото до сградата, е ключово, спират голяма част от автобусните линии и всички, които минават оттам, ще виждат сърцето“, разказва Красимира Йовчева, представител на Родителски Кооператив „Лунички от Звездички“.

Семействата и техни приятели събират средства и купуват съоръжението, а благодарение на бързата намеса на кмета на район „Централен“ проектът е финализиран.

„Много благодаря на г-н Георги Стаменов, затова, че се отзова веднага на молбата ни и нещата се случиха много бързо“, казва Красимира Йовчева.

Периодично капачките се предават за рециклиране, а със събраната сума се купуват кувьози за детските и родилни отделения в страната.