Театрален спектакъл образова ученици в борбата с наркотиците

Театрален спектакъл образова ученици в борбата с наркотиците

Историята на младо 18-годишно момиче, нейната зависимост от наркотиците и опитите й да се измъкне бяха представени в театралната постановка „Спасителят“ пред ученици от осем пловдивски училища.

Събитието се проведе във Военния клуб и беше организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при район „Централен”. Публика бяха подрастващите от 8 до 12 клас на НХГ „Цанко Лавренов”, ПГО „Ана Май”, СУ „Св. Климент Охридски”, СУ „Цар Симеон Велики”, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, СУ „Любен Каравелов”, ПГЕЕ, както и потребители на социални услуги от КСУ „Олга Скобелева” и КСУ „Княгиня Мария-Луиза”.

Спектакълът „Спасителят“ е дело на режисьора Валентин Балабанов, а главната роля е поверена на известния актьор Ивайло Захариев. Основната цел на представлението беше темата за наркотиците и последиците от употребата им да бе представена въздействащо на учениците със средствата на изкуството. След края на спектакъла учениците проведоха разговор с Ивайло Захариев, а личното му послание към подрастващите беше – „Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!”