Вдъхновяващи послания и картини красят класните стаи ОУ „Екзарх Антим I“

Вдъхновяващи послания и картини красят класните стаи ОУ „Екзарх Антим I“

Заместник-кметът на район „Централен“ Фиданка Кацарева присъства на откриването на реновираните помещения в ОУ „Екзарх Антим I“.

Всичките 22 класни стаи, коридорите, фоайетата, стълбищата и столовата са преобразени с фототапети по Проект „Обичам моето училище“ на Фондация LIGHTSOURCE, чиито основатели Артър и Албена Спърлинг също бяха на церемонията.

Мотивиращи и вдъхновяващи мъдрости и послания на велики мислители, украсяват стените в помещенията. Сред тях са „Трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света“, „Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“, „Бъдете добри, когато това е възможно! Това всъщност винаги е възможно“, „Когато се отправиш на път по собствено желание, и хиляда километра ще ти се сторят като един“, „Ако носиш детството със себе си, никога няма да остарееш”, „Висша мъдрост е да различаваш доброто от злото“.

Всяка стая е в различен цвят и с различен цитат, подбран според учебния предмет, който се преподава в нея. При класовете от 1 до 4 преобладават тапети с приказни герои, а в останалите са застъпени теми от литературата, историята, географията, езиците. Надписите на стените във фоайетата акцентират върху екологията, планетата и опазването на природата.

На събитието присъстваха и началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, експерти и родители.