Започва проектирането на надстройка на филиала на ОУ „Алеко Константинов“

Започва проектирането на надстройка на филиала на ОУ „Алеко Константинов“

Район „Централен“ започва проектирането на надстройка на сградата на филиала на ОУ „Алеко Константинов“ на ул. „Алеко Константинов“ №11.

Затова се разбраха на среща днес заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики в Община Пловдив Стефан Стоянов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на училището Марияна Найденова и заместникът й Запрян Атанасов.

В момента във филиала учат учениците от 1-ви до 3-ти клас, а след разширението на сградата, в нея ще се обучават и тези от 4-ти клас. Така възпитаниците от началния курс ще са на едно място, а в основния корпус на ул. „Божидар Здравков“ №3А ще останат прогимназиалните класове.

„Идеята за разделянето на двата етапа – начален и прогимназиален ще даде възможност да се реализират много иновативни проекти, заложени в управленската концепция. Предвидени са нововъведения като училище за родители, класни стаи на открито, класове-наставници, дни за адаптация на бъдещите първокласници и петокласници“, посочи Марияна Найденова и благодари на Стефан Стоянов и Георги Стаменов за оказаната подкрепа.

До края на годината предстои да се премахне амортизирана дървена барака в двора на филиала, което ще увеличи пространството за спорт и игра.